UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримськотатарському активісту Наріману Джелялову пред'явлено нове звинувачення

Санкція за цією статтею становить від 7 до 12 років позбавлення волі.

Затриманому російською владою кримськотатарському активісту Наріману Джелялову висунули чергове звинувачення. Цього разу – у контрабанді вибухового пристрою, повідомив адвокат Джелялова Микола Полозов.

Відразу після завершення слідчих дій за участю Нарімана Джелялова та його захисників у слідчому відділі УФСБ з РК та м. Севастополя він розповів, що крім раніше пред'явлених Наріману звинувачень у диверсії в організованій групі (п. “а” частиною 2 ст. 281 Кримінального кодексу РФ ) та у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні вибухових пристроїв, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 Кримінального кодексу Росії), його звинуватили в контрабанді вибухового пристрою.

"У незаконному перетині через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, здійсненого організованою групою (ч. 3 ст. 226.1 КК РФ)", - повідомив Полозов.

Він також доповів, що під час допиту Джелялов скористався правом не давати свідчень.

Крім того, адвокат повідомив, що стан здоров'я його підзахисного задовільний.

Читайте також: Окупаційний "суд" у Криму продовжив арешт Джелялову до 23 січня

Раніше перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, який незаконно утримується під вартою в окупованому Криму, передав листа на волю. Окупанти півострова звинувачують заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова та братів Азіза та Асана Ахтемових у пошкодженні газопроводу в районі Перевального. Пізніше обвинувачення перекваліфікували з посібника у диверсії на здійснення диверсії (частина 1 статті 281 КК РФ).