UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримські татари вимагають вислати Паніна, не задовольнившись вибаченнями актора

За українськими законами російський актор Олексій Панін, який заявив, що Крим не є частиною України, повинен бути арештований і висланий з країни, впевнений Чубаров.

Перший заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не сприймає вибачення російського актора Олексія Паніна, який образив кримських татар.

"Ви бачили ці вибачення? Мовляв, мене не так зрозуміли, журналісти винні, ЗМІ. Я думаю, що суть того, що їм було сказано до того і сам характер вибачень - разюче відмінні речі", - заявив Чубаров у п'ятницю, 23 серпня, в інтерв'ю журналістам у Сімферополі, коментуючи вибачення, які Панін приніс увечері в четвер в Керчі кримським татарам за свої висловлювання.

"Мене сьогодні запитували: так ви вибачаєте чи ні? Може, одна або дві людини і вибачають. Я - ні. За весь народ говорити не буду, але я знаю настрої людей. Тут не може бути прощення, тут повинно бути покарання. За українськими законами він має бути заарештований, проведено необхідні слідчі заходи, відкрито кримінальну справу, і, як мінімум, він має чекати тут провадження по суду", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, які заходи кримські татари мають намір здійснити щодо Паніна, Чубаров зазначив: "Запевняю вас: Панін буде видворений з Криму - ми цього доб'ємося".

Як повідомляли, російський актор Панін був пасажиром одного з автомобілів, що потрапили в ДТП в Алушті (Крим) 21 серпня. Він визнав, що перебував у автомобілі, а також підтвердив, що вдарив водія іншого автомобіля. Панін в інтерв'ю різним виданням нешанобливо висловився про водія другого автомобіля, зокрема, назвав його "хлопчиком-татарином" і зазначив, що дав йому "трошки по морді".

Наступного дня після ДТП Панін заявив, що перебуває "не в Україні, а в Криму".

МЗС України закликали правоохоронні органи "досить доступно і переконливо" пояснити російському акторові, в якій країні він перебуває.

Увечері в четвер Панін публічно вибачився - біля ДК "Корабели" в Керчі за кілька хвилин до початку вистави після того, як перед будинком культури зібралися представники місцевого Меджлісу і зажадали, щоб актор вийшов до них. !zn

Читайте також:

У Междлісі вимагають покарати Олексія Паніна за образу кримських татар

Російський актор Олексій Панін вибачився перед кримськими татарами

Генконсул РФ у Криму засудив поведінку актора Олексія Паніна

Російський актор Панін, який образив татар, заявив, що він перебуває "не в Україні, а в Криму"