UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль ставить підготовку до псевдореферендумів на паузу — американські аналітики

Але проросійські гауляйтери продовжують робити фальшиві опитування, аби показати, нібито люди підтримують анексію. 

В Інституті вивчення війни США заявили, що контрнаступ Сил оборони зменшує шанси проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України. Про це сказано в останньому звіті ISW

"В окупованому Херсоні залишається ряд "фахівців", але Кремль поставив референдум "на паузу", - зазначають аналітики. - А призначений Росією "голова" Запорізької області Євген Балицький 12 вересня заявив, що Запорізька окупаційна адміністрація проведе "референдум" про анексію, "як тільки ми будемо готові з точки зору безпеки". 

За словами Балицького, 86% жителів окупованої частини Запорізької області нібито підтримують анексію. Аналітики зазначають, що такий відсоток з'явився внаслідок проведення фальшивих опитувань громадської думки. 

Читайте також: У Зеленського порадили Путіну змінити сценаристів — ідея «референдумів» так само провальна, як і попередні

Через неможливість захопити повністю Донецьку область та труднощі, які зазнає російська армія на півдні України, у Росії вирішили провести так звані "референдуми" щодо приєднання захоплених українських територій у різні дати. Про це пише у своєму матеріалі для ZN.UA "У Путіна проблеми з "референдумами": які плани Кремля зриває УкраїнаВолодимир Кравченко.