UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною

До того як ЗСУ потрапили у "Москву", найдорожчою втратою для РФ був десантний літак Іл-76.

Російський крейсер "Москва", який українські захисники атакували у середу, 13 квітня, став найдорожчою військовою втратою РФ у війні з Україною. Про це пише Forbes.

Видання порівняло "Москву" з крейсером "Україна" того ж класу, який у 1995 році коштував 720 млн доларів США.

Зазначається, що у 2020 році крейсер ремонтували. Вартість ремонту точно невідома, але у посиланні на новину про ремонт від державної "Кримської газети" зазначено суму 30 млрд рублів (363 млн доларів США за курсом станом на 14 квітня) у самому тексті цієї суми немає.

Російські медіа, посилаючись на Міністерство оборони Росії, повідомляють, що весь екіпаж, штатна чисельність якого становить 500-760 осіб, було евакуйовано. При цьому повна евакуація означатиме, що корабель не можна буде залишити на плаву і його втоплять.

Зазначається, що до того, як ЗСУ потрапили до "Москви", найдорожчою втратою для Росії був великий десантний літак Іл-76. Його вартість оцінювалася у 86 млн доларів США. Загалом українська армія знищила 160 літаків загальною вартістю 3,8 млрд доларів США.

З початку повномасштабного вторгнення, за розрахунками Forbes, РФ втратила техніки на понад 10,8 млрд доларів. ЗСУ перетворили її на металобрухт, вартість якого Forbes оцінює у 45 млн доларів.

Саме ракетний крейсер "Москва" погрожував захисникам острова Зміїний , після чого був посланий у тому напрямку, куди російську армію вже 50-ту добу відправляють наші ЗСУ.

Читайте також: У США прокоментували ситуацію з крейсером "Москва"

Нагадаємо, ЗСУ завдали ракетного удару по флагману Чорноморського флоту РФ, крейсеру "Москва". Міністерство оборони РФ підтвердило інформацію про проблеми з флагманом Чорноморського флоту - крейсером "Москва" . В оборонному відомстві не стали уточнювати причину, обмежившись повідомленням про пожежу та детонацію боєприпасів.

Спікер Одеської ОВ Сергій Братчук заявив, що РФ може спробувати помститися за суттєве пошкодження крейсера "Москва".