UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук уточнив, коли Росія і Україна відновлять відносини

Після відведення військ і повернення окупованих частин України

Глава української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що тільки після виведення Росією військ з України та повернення всіх окупованих територій можна починати діалог про відновлення двосторонніх відносин. Ні про яку співпрацю не може йти мова поки йде війна. Про це Леонід Кравчук заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає УНІАН.

"Наша позиція повинна бути такою: поки йде війна, поки Росія агресор, поки Росія фактично руйнує ці відносини, і мови не може бути про відновлення", - заявив Кравчук.

За словами Кравчука, спочатку необхідно завершити військові дії, з території України йдуть російські військові, окуповані території повертаються до складу України. Тільки після виконання цих пунктів можна починати говорити про двосторонні відносини між Україною і РФ.

Кравчук вважає, що пропозиція Путіна для Зеленського провести зустріч в Москві є знущанням над Україною.

"А чого приїжджати до агресора? Ось коли війни не буде, агресія припиниться, - тоді можна шукати будь-яку точку і обговорювати українсько-російські відносини. Зараз такого обговорення бути не може", - підкреслив Кравчук.

Раніше президент України Володимир Зеленський публічно запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях.