UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук пояснив свій виступ на росТБ

За словами Кравчука, він хоче донести правду не тільки до громадян України, а й Росії.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, коментуючи свою присутність на російському телеканалі, заявив про те, що буде спілкуватися з усіма, відстоюючи інтереси України. Про це він заявив в коментарі «Україна 24».

За словами Кравчука, про включення в ефір Пушиліна його не попередили, а втекти з ефіру він не міг.

«Спочатку я запитав ведучого, він відразу переключився і каже: я даю вам можливість запитати Пушиліна. Ну скажіть, будь ласка, якби Леонід Макарович, перший президент України, злякався Пушиліна і зник з каналу, в Росії б взагалі сказали, що у нього немає позиції, повноважень, він найбільше боїться... Я буду спілкуватися з усіма, відстоюючи інтереси України», - зазначив Кравчук.

На його думку, головне завдання у вирішення проблеми Донбасу, донести реальну правду не тільки до громадян України, а й Росії.

«Тому що вони знаходяться під дуже великим впливом російської пропаганди, до речі, добре, що в Україні призупинено роботу деяких телеканалів. Проблема не в тому, з ким я говорю, а в тому, що я говорю. Я в своїх виступах на російських телеканалах, будь-яких телеканалах, постійно і системно говорю про державну національну позицію України, що ми ніколи не підемо ні на які поступки», - пояснив політик.

Читайте також: Росія починає діяти зухвало, а перемир'я в Донбасі вже просто немає - Кравчук

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що історичний статус Кравчука дозволяє йому брати участь в російських телепрограмах.