UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крах суховантажу Arvin: У Туреччині ідентифікували тіло капітана

У свою чергу, українські моряки, які були врятовані і сьогодні виписані з лікарні, почувають себе добре.

У Бартин ідентифікували тіло одного з членів екіпажу суховантажу Arvin, який пішов на дно в неділю, 17 січня. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на консула України в Анкарі Андрія Білика.

Відомо, що ідентифікувати вдалося тіло капітана судна, громадянина РФ.

«Пройшла процедура впізнання тіла загиблого моряка, ним виявився капітан судна, громадянин Російської Федерації», - повідомив консул.

Відзначається, що в процедурі впізнання тіл взяв участь прокурор, відповідальний за справу затонулого українського суховантажу. При цьому, незважаючи на складні погодні умови, пошуково-рятувальна операція триває. Працюють два вертольоти, жандармерія патрулює берегову лінію. У разі, якщо погодні умови налагодяться, то після 14.00 по Києву турецька сторона забезпечить моніторинг морського дна в районі катастрофи.

У свою чергу, українські моряки, які були врятовані і сьогодні виписані з лікарні, почувають себе добре і найближчим часом будуть доставлені в Анкару. Звідти планується переліт моряків в Україну.

«Зараз проводяться заходи щодо документування громадян для повернення їх в Україну. Очікуємо, що їх повернення буде здійснено завтра, 19 січня», - повідомив глава Консульства при Посольстві України в Туреччині.

Читайте також: Знайдено тіла трьох загиблих моряків з затонулого суховантажу Arvin

Нагадаємо, судно Arvin затонуло в акваторії Чорного моря біля берегів Туреччини 17 січня. У МЗС України повідомили, що на борту знаходилися 12 осіб, 10 з яких - українці. Зараз в місцевій лікарні міста Бартин знаходяться п'ятеро українців і росіянин. За попередніми данними, аварія сталася через сильний шторм.

Судно Arvin випливало з грузинського порту Поті в болгарський Бургас.

Власником судна є українська компанія Arvin Shipping LTD з Одеси. З 1992 року судно ходило під прапором Російської Федерації, а з 2016 - під прапором Республіки Палау.