UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни Заходу змирилися з втратою Лівобережжя України: росіяни розганяють новий фейк

Росіяни запускають подібні наративи, щоб поширити паніку в Україні.

Російські пропагандисти розганяють фейк про те, що західні країни начебто «змирилися з втратою Лівобережжя України». Однак такі тези є брехнею і спрямовані на деморалізацію українців.

Кремлівські ЗМІ заявляють, що начебто плани з розміщення французьких військ на території України уздовж кордону з Білоруссю або ж на правому березі Дніпра свідчать про те, що Захід визнав фактичну втрату Лівобережжя, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Читайте також: Росіяни розганяють фейк про знищення військових НАТО під час ракетного удару по Одесі

Там зауважили, що подібні наративи є типовим для росіян і спрямовані на поширення паніки, а також відчуття безсилля серед громадян України, що є складовою спецоперації «Майдан-3».

«Насправді вкиди про нібито прийдешнє захоплення Харкова, Сум, Одеси, про новий наступ на Київ не мають реального підтвердження. Українські військові стежать за ситуацією на кордонах і не бачать жодних ознак готовності агресора реалізувати плани диктатора Владіміра Путіна. Це підтверджують і західні аналітики, зокрема з Інституту вивчення війни», ‒ підкреслили фактчекери.

Читайте також: Росіяни розганяють фейк про те, що Україна хотіла перейменувати Крим

Нагадаємо, росіяни поширюють дезінформацію, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка підготував документ про звільнення від навчання 1000 студентів для їхньої підготовки до служби в армії в рамках мобілізації.