UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожен третій українець негативно ставиться до дистанційного навчання – соцопитування

Найголовнішою причиною негативного ставлення українців до дистанційного навчання є падіння рівня знань дітей.

Більшість українців задоволені карантинними заходами як у дошкільному закладі, так і в школі. Про це свідчать результати опитування, проведеного New Image Marketing Group упродовж 13-15 жовтня. 

70% респондентів відповіли, що повністю і скоріше задоволені введеними карантинними заходами в дошкільному закладі. 30% з ними не згодні. При цьому 63% респондентів зазначають, що задоволені роботою шкіл в період карантину в країні. 66% влаштовують карантинні заходи в ВНЗ/технікумі. 

Згідно з результатами опитування, в більшості шкіл (62%) всі заходи захисту (маски, дезінфектори) учням та працівникам доводиться купувати самостійно. Лише 5% респондентів відповіли, що всі необхідні засоби захисту їм видають у школах. 

Як показали результати опитування, 30% українців негативно ставляться до дистанційного навчання. 37% - скоріше негативно. Протилежної думки дотримуються  33% опитаних.

Найголовнішою причиною негативного ставлення українців до дистанційного навчання є падіння рівня знань дітей. Такої думки дотримується 91% опитаних.

Читайте також: Більшість українців не підтримує введення жорсткого карантину – соцопитування

Опитування проводилося в Україні (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької на Луганської області, окупованої АР Крим). Обсяг вибірки - 867 респондентів. Терміни проведення: 13.10.2020-15.10.2020. Опитування здійснювалося у форматі онлайн по інтерактивній структурованій анкеті, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам з бази даних. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 4%.