UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожен п'ятий киянин шкодує про розвал Радянського Союзу

У цілому по Україні сумують за Радянським Союзом понад 30% громадян. У Києві цифра трохи менше.

Жалкують про розвал Радянського Союзу в 1991 році 21% жителів столиці, 69% не відчувають цих почуттів, а 10% не визначилися, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Більше шкодують через розпад СРСР ті, хто мають низькі або дуже низькі доходи, люди старшого віку, виборці партії "За життя" Вадима Рабіновича і партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Більше половини (54%) респондентів підтримують заборону колорадській стрічки, більше 30% - не підтримують, 15% - не визначилися. Заборону російських соцмереж підтримали лише чверть опитаних, 52% - не підтримали, кожен п'ятий - не визначився зі своєю позицією.

Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 22-31 травня 2017 року серед 826 жителів Києва. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Соціологічна група "Рейтинг"

Як свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", в цілому по Україні третина громадян (33%) жалкують про розпад Радянського Союзу в 1991 році. Найбільше жалкують про розпад СРСР у Східних і Південних регіонах, жінки і люди старшого віку, а також виборці партій "За життя" і "Опозиційний блок".