UA / RU
Підтримати ZN.ua

Корупція, переслідування та сексуальні домагання. Невідомий звинуватив поліцію Кривого Рогу — відео

Публічне відеозвернення до керівництва силових структур України змусило ДБР почати термінову перевірку свідчень.

Керівництву патрульної поліції Кривого Рогу закидають грубі порушення не тільки дисциплінарних правил та перевищення службових повноважень, а і кримінальні правопорушення. Причому до своїх же співробітників. Про подібні випадки повідомив чоловік, який записав відеозвернення до правоохоронних органів. За фактом публікації відео, Державне бюро розслідувань оголосило про проведення перевірки викладених звинувачень.

Почалось все з того, що у соціальній мережі TikTok невідомий чоловік звернувся до Офісу президента, МВС, Нацполіції, СБУ, Патрульної поліції та інші правоохоронних органів із закликом розслідувати «кричущу ситуацію в Кривому Розі». Це звернення швидко підхопили у різних соціальних мережах.

@antoxagolf Краткая история о том, как Начальник патрульной полиции Кривого Рога берёт взяток на 500 тыс гривен каждый месяц и домогается женщин полицейских . #ukraine #police #поліція #кривійріг #хочуврек #мобилизация ♬ оригинальный звук - Anton HURA

Чоловік стверджує, що патрульні поліцейські Кривого рогу, на чолі із керівництвом патрульної поліції міста, організували злочинне угруповання. Автор відео звинувачує особисто командира полку патрульної поліції Кривого Рогу Олексія Нікіфорова та його заступників.

«Під їхнім керівництвом побудувалась систематична корупція з місячним оборотом у 500 тисяч гривень. Я вже мовчу про систематичні порушення прав поліцейських, залякування останніх від дружніх до керівництва організованих кримінальних елементів [...] Пані Павліченко (Катерина Павліченко, заступниця міністра внутрішніх справ України — ред.), звертаюся особисто до вас із таким ганебним явищем як домагання до жінок-поліцейських з боку керівництва патрульної поліції Кривого Рогу», — йдеться у зверненні.

Він уточнив, що жінок навантажують паперовою роботою, примушують складати компанію за обідами та вимагають сексуального контакту. В разі відмови жінок негайно відправляють на блокпост або піший патруль.

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень керівництвом патрульної поліції у Кривому Розі (ч. 2 ст. 365 КК України) і закликало автора звернення та співробітників патрульної поліції до співпраці зі слідством.

Читайте також: Денисову та її дочку запідозрили в маніпуляціях даними про сексуальні злочини росіян - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що сербські прикордонники затримали колишнього начальника управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова за підозрою у відмиванні коштів. Ексчиновник намагався виїхати до Північної Македонії.