UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус з Британії досі не зафіксували в Україні. Проте він досяг вже 60 країн

Ще понад 20 країн заявили про випадкі ковіду, який впереше зафіксували в ПАР. 

Штам нового мутованого коронавірусу, який вперше зафіксували в Британії, вже виявили у 60 країнах світу, про що повідомляє видання Economic Times з посиланням на звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За словами в.о. Центру громадського здоров'я Ігоря Кузіна, тест-системи, якими користуються в Україні, можуть виявити мутовані зразки ковіду, яких у світі вже більше 12 тисяч. Проте досі мутованого коронавірусу в Україні ще не виявляли. 

«Усі ці форми досліджують і наразі відсутні повідомлення про істотні зміни його геному, котрі мали б істотне клінічне або діагностичне значення», — наголосив Кузін.

За даними ВООЗ, ще в 23 країнах зафіксували штам коронавірусу, який вперше виявили в ПАР. 

Читайте також: У Росії виявили мутований коронавірус

У середині грудня британський уряд повідомив про поширення мутованого виду коронавірусу SARS-CoV-2: новий штам виявили в Лондоні і на Південному Сході Англії. Він вважається більш заразним.

Німецькі епідеміологи встановили, що перший відомий випадок новим штамом вірусу було зафіксовано ще в листопаді.

Першим в ЄС рішення про припинення авіасполучення з Британією ухвалили Нідерланди. 

«Британський» штам уже виявили в ІталіїДанії та інших європейських країнах, а також в Австралії, Південній Кореї, Йорданії, ОАЕ і ПАР.

7 грудня у Великій Британії розпочалася кампанія масової вакцинації проти коронавірусу. У першу чергу щепитимуть людей, старших за 80 років, і медичний персонал. Лондон замовив 40 мільйонів доз препарату Pfizer/BioNTech для вакцинації 20 мільйонів осіб.