UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус вперше діагностували в українця

На борту лайнера Diamond Princess перебувають понад 20 громадян України.

В одного з українців на борту круїзного лайнера Diamond Princess діагностували коронавірус 2019-n-CoV, пише агенція AP News. На борту судна знаходяться 25 громадян України.

У суботу, 8 лютого, на судні зафіксували шість нових випадків зараження "вуханьським вірусом", загальна кількість хворих – 70 осіб. Коронавірус діагностували у туристки зі США і п'яти членів екіпажу – чотирьох філіппінців і українця.

Лайнер стоїть на рейді в акваторії Йокогами (Японія), на його борту оголошено карантин. На борту судна перебуває 3711 людей: 2666 пасажирів і 1045 членів екіпажу, громадяни 57 країн. За попередніми даними, пасажири й екіпаж заразилися від 80-річного туриста з Китаю, він зійшов на берег у Гонконзі 1 лютого.

Станом на неділю, 9 лютого, кількість заражених коронавірусом в Китаї становить 37 198 осіб. Померли 811 осіб. Випадків зараження коронавірусом в Україні не зафіксовано.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайська коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.