UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус в Києві: Кличко розповів про заповненість ліжок із киснем

За словами Кличка, лікарі зі «швидких» говорять про необхідність введення локдауну.

У Києві заповненість ліжок з подачею кисню, виділених для пацієнтів з коронавірусом, становить 66%, повідомив міський голова Віталій Кличко. За його словами, більшість госпіталізованих – не вакциновані.

«Вірус стрімко охоплює столицю. За минулу добу в Києві - понад 1400 нових хворих. Померли 54 людини, серед яких однорічний хлопчик. Більш як 560 госпіталізованих за добу. І кількість хворих, які потребують госпіталізації, зростає. Переважна більшість із них - у важкому стані», – зазначив Кличко. 

У Київській міській клінічній лікарні №4 повідомили, що 97% відсотків госпіталізованих  до них пацієнтів з COVID-19 не робили щеплення проти коронавірусу. Кличко додав, що кожного дня лікарня приймає понад 40 «швидких». За його словами, багато лікарів, які працюють у командах «швидких», говорять про необхідність введення локдауну.

«Бо від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей. Загалом у лікарнях столиці підготовлені майже 6 тисяч ліжок для хворих на коронавірус і ми продовжуємо готувати додаткові ліжка. З обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок. І з такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати», – підсумував Кличко.

Читайте також: З 30 жовтня сім областей переходять до червоної зони

Протягом минулої доби в Україні 22 574 нових випадки COVID-19, з них 1416 випадків – у Києві. Також за минулу добу 5 925 осіб госпіталізували, 11 593 особи одужало, 692 - померли від ускладнень.

Раніше повідомлялося, що у Донецькій та Запорізькій областях ліжка з киснем заповнені на 80%. Загалом по країні показник завантаженості ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусом складає 66%.

Своєю чергою глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні продовжує погіршуватися. Міністр пояснив, за якої умови в Україні запровадять локдаун.