UA / RU
Підтримати ZN.ua

Користувачі отримали вимогу заповнити електронні документи на міжнародні посилки – Держмитслужба

У квітні оформлено і опрацьовано 2,85 млн міжнародних відправлень

Користувачі, що надіслали міжнародні посилки і не оформили їх відповідно до оновлених правил, отримали вимогу заповнити електронні документи на міжнародні посилки. Мова насамперед про посилки, які відправляються через національного поштового оператора “Укрпошта”, повідомляє Держмитслужба.

Читайте також: Посилки безкоштовно: "Укрпошта" пообіцяла українському бізнесу зміни

“У зв'язку зі змінами законодавства Держмитслужба та Укрпошта перейшли на митне оформлення міжнародних відправлень виключно в електронному форматі”, – зазначається у повідомленні.

У квітні Укрпошта прийняла, а Держмитслужба оформила 2,85 млн відправлень. За інформацією митників, деякі посилки мали некоректно заповнену інформацію щодо відправника, одержувача, вартості й опису вкладення, товарного коду. 

“Багато користувачів уже отримали від Укрпошти листи (зі скриньки customsdata@ukrposhta.ua) або сповіщення (Viber/SMS: Ukrposhta) з проханням уточнити дані, яких бракує, за посиланням https://www.ukrposhta.ua/ua/ccs. Ці дані необхідні для успішного проходження посилкою шляху від відправника до отримувача”, – повідомляє Держмитслужба.

Нагадаємо, що 30 квітня 2022 року набрав чинності закон, яким встановлені пільги з ПДВ та мита для товарів, ввезених в Україну міжнародними поштовими та експрес-відправленнями, вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро.