UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коригував ворожі атаки на Донеччину: чоловік зі Слов’янська отримав 8 років в’язниці

Прокурори встановили, що наведенням він займався у травні, коли Слов’янськ саме атакували ракетами “Іскандер”, місто потрапляло під обстріл касетними снарядами, руйнувань зазнав Георгіївський скит Святогірської лаври.

У Слов’янську засудили до 8 років позбавлення волі місцевого жителя, який у травні “зливав” ворогу дані про переміщення, рух, розташування ЗСУ в цьому районі, інші важливі координати.  Ситуацію з колаборантом окреслює Офіс Генпрокурора. 

Читайте також: Окупанти вдарили «Іскандерами» по Краматорську – Голова ОВА

За даними місцевих прокурів, чоловік передавав російській стороні через соцмережу “Одноклассники” інформацію про місця дислокації українських підрозділів, блокпости та інші військові об’єкти, військову техніку та особовий склад, маршрути пересування.  

“”Вночі окупанти обстріляли Краматорськ”, “Oкупанти обстріляли Слов’янськ ракетами “Іскандер””, “…обстряляли Святогірську лавру”, “Слов’янськ потрапив під обстріл касетними снарядами”, “Pосійські війська обстріляли центр Слов’янська” (остання подія від 9 травня)...

Читайте також: Внаслідок обстрілу Святогірської лаври загинули троє ченців: УПЦ МП не звинувачує Росію

... Це лише кілька новин зі стрічки одного лише місяця травня. Саме в цьому місця, згідно з матеріалами справи Донецької облпрокуратури, наведенням гармат росіян в Краматорському районі Донеччині займався, зокрема, 57-річний житель Слов’янська”, – розповідає прессекретар Генпрокурора Борис Іванов.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця СБУ затримала ворожих агентів, які коригували ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську.