UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коригував удари по Запоріжжю: російського агента засудили до 15 років вʼязниці

Арештували його ще у 2022 році.

Російський агент, який коригував удари у Запорізькій області, отримав вирок у вигляді 15 років позбавлення волі. Згідно з повідомленням СБУ, він допомагав росіянам готувати удари по прифронтовій території.

Особливу увагу для агента становили місця скупчення українських Сил оборони на південному фронті. Також його цікавили локації опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ.

Читайте також: Ексдепутат від Партії регіонів організував агентурну мережу РФ та готував вибухи на залізниці – СБУ

Зазначається, що завербували агента через російського пропагандиста. Він приховано обʼїжджав місцевість та фіксував локації українських захисників, після чого передавав інформацію росіянам.

Затримали агента ще у квітні 2022 року. Під час обшуку у нього вилучили компʼютерну техніку з доказами злочинної дільності. Суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за статтею про державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Раніше у Дніпропетровській області 31-річному мешканцю Юр’ївського району присудили 15 років позбавлення волі за передачу росіянам паролів та інструкцій щодо перетину блокпостів у регіоні. Його затримали ще у березні 2022 року.