UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни мають в 10-15 разів більше артилерії — представник розвідки

Зараз ЗСУ вже користуються снарядами 155 калібру за натовським стандартом, тому що інших не залишилося. 

Представник ГУР МО Вадим Скібіцький заявив, що сьогодні на фронті розпочалася артилерійська війна. Проблема в тому, що на одну  українську артилерійську установку припадає 10-15 російських.  Про це він розповів під час інтерв'ю The Guardian.

"Зараз це артилерійська війна. Тепер майбутнє буде вирішуватися на передовій, а ми програємо в артилерії. Все тепер залежить від того, що дасть нам Захід. В України є одна артилерійська установка проти 10-15 російських. Наші західні партнери дали нам близько 10% від того, що у них є", - заявив він.

Скібіцький також зазначив, що українські захисники щодня витрачають 5-6 тисяч артилерійських снарядів. Тому в Україні вже використовують снаряди 155 калібру за натовським стандартом.

"Європа також поставляє снаряди меншого калібру, але в міру того, як вони закінчуються, їх кількість стає все менше", - додав він. 

Читайте також: Військовий аналітик пояснив, чому Захід вирішив вести війну на виснаження Росії

Нагадаємо, росіяни залучили до 30 батальйонних тактичних груп на Слобожанському напрямку. Та зараз головна мета окупантів - захоплення Сєвєродонецька та просування на Бахмутському напрямку, де ведуться штурмові дії у напрямку населених пунктів Ниркове та Миколаївка.

Щодо втрат рашистів, то станом на сьогодні РФ втратила вже 31 900 своїх військових, з них 200 - учора. В Генштабі розповідають, що після боїв на Харківщині залишки мотострілецького підрозділу російської армії відмовились воювати. 

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.