UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині: карти звільнених територій

Українські військові просунулися на десятки кілометрів та звільнили багато населених пунктів.

Українські військові 6 вересня розпочали контрнаступ на Харківщині. Захисники України прорвали оборону російських окупаційних військ та просунулися на кілометри вглиб.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з початку вересня ЗСУ змогли звільнити понад тисячу квадратних кілометрів і взяли під контроль понад 30 населених пунктів.

Deep State/Telegram

Deep State/Telegram

За даними аналітиків американського інституту вивчення війни ( ISW), від окупації звільнено близько 2 500 квадратних кілометрів на Харківщині. Наступ українських військ на цьому напрямку очолює командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Міністерство оборони України офіційно підтвердило звільнення міста Балаклія: «Місто Балаклія Харківської області звільнено українськими військовими! У центрі міста піднято український прапор».

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував військовим за роботу.

карты Гугл

А Офіс генерального прокурора підтвердили звільнення ЗСУ селища Гракове у Чугуївському районі. Зараз там працюють правоохоронці, фіксують воєнні злочини окупантів.

карты Гугл

Депутат Дергачівської міської ради Олексій Степаненко та радниця голови Харківської облради Наталія Попова повідомили про звільнення Куп’янська та опублікували фото українських військових на тлі міськради.

карты Гугл

А інформацію про звільнення села Волохів Яр підтвердило Східне оперативно-територіальне об'єднання НГУ. На офіційній сторінці об’єднання опубліковано відео підняття прапора України.

карты Гугл

Є інформація й про звільнення селищ Шевченкове, Чкаловське, Савинці, Мартове та міста Ізюм на Харківщині, Благодатівки та Олександрівки – на Херсонщині, а також низки інших населених пунктів. Російські ЗМІ повідомляють про відступ окупантів з-під Вовчанська у Харківській області однак офіційного підтвердження МОУ поки що немає.

Читайте також: ЗСУ просунулися на десятки кілометрів не лише на Харківщині, а й на півдні

Зазначимо, Ізюм має важливе стратегічне значення, оскільки використовувалося окупантами як основна логістична артерія для перекидання на Донбас солдатів, зброї та боєприпасів.