UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгресмен від республіканців порівняв українців з "гарматним м'ясом". В МЗС відповіли, згадавши про наближення виборів

До речі, Госар голосував проти ленд-лізу для нашої держави. 

Американський конгресмен від Республіканської партії Пол Госар звинуватив Захід в тому, що він використовує українців  "як гарматне м’ясо". На тлі цієї заяви він вирішив, що доречним буде запросити президента Володимира Зеленського та лідера країни-агресора Владіміра Путіна до перемовин в Аризоні. Про це пише американська газета The Arizona Republic. 

"Світ бачив достатньо смертей і руйнувань між Росією та Україною. Країни Заходу, здається, не проти використання українців як гарматного м’яса і не зацікавлені в деескалації", – вважає Госар. 

Ба більше, він зазначив, що смерть і руйнування в Україні фінансуються його країною, тобто США. 

"Я не дипломат. Але я не можу більше мовчати, оскільки смерть і руйнування не тільки не припиняються в Україні, а й фінансуються моєю власною країною. Я змушений запросити президентів Путіна та Зеленського до Аризони, щоб розпочати переговори щодо деескалації ядерної напруженості, припинення війни, смертей та руйнувань, що мучать обидві країни", – заявив конгресмен.

Варто зауважити, що Пол Госар входить в список десяти республіканців, які голосувати проти ленд-лізу для України. 

На заяву американського конгресмена вже відреагували в МЗС України. Речник відомства Олег Ніколенко зауважив на своїй сторінці в Facebook, що такі слова "є абсолютно неприйнятним". Крім цього вони дають Путіну "зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії".

"США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати Путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії", – підкреслив Ніколенко.

Він зауважив, що наближення виборів у США не повинно перетворювати тамтешніх політиків на "відірваних від реальності популістів".

"Переконані, що висловлювання окремих конгресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США", – заявив представник МЗС.

Читайте також: Війна в Україні – початок кінця для Путіна – прес-секретар Навального

Нагадаємо, 28 жовтня Міністерство оборони США ухвалило рішення про надання Україні додаткового пакета оборонної допомоги на суму до 275 мільйонів доларів.