UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конфлікт з учасниками блокади Криму в Чаплинці врегульовано - МВС

Конфлікт полягав у тому, що активісти перебували в зоні можливого ураження при падінні пошкодженої електроопори, яка зараз подає електренергію в 350 тисяч вольт.

У суботу, 21 листопада, начальник департаменту протидії наркозлочинності Міністерства внутрішніх справ України Ілля Ківа заявив про врегулювання конфлікту з учасниками блокади окупованого Криму в Чаплинці Херсонської області.

"Конфлікт вже врегульовано. Конфлікт полягав у тому, що активісти перебували в зоні можливого ураження при падінні пошкодженої електроопори, за якою зараз подається електрика в 350 тисяч вольт. Зона ураження - півкілометра. Вітер піднімається і опора може впасти. Щоб уникнути людських жертв було поставлено і виконано завдання по виведенню протестувальників із зони ураження", - сказав Ківа, повідомляє ЛІГА.net.

Ківа стверджує, що всі активісти вже покинули зону можливого ураження. За його словами, пошкоджені електроопори використовуються для поставок електроенергії в Крим, Херсонську і Миколаївську області.

Читайте також: Причиною катастрофи Су-25 могло стати зіткнення з високовольтною ЛЕП

Інформацію про те, що активісти покинули місцевість підтвердив в Facebook журналіст Осман Пашаєв.

Напередодні в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Вони не хотіли підкорятися вимогам силовиків покинути місцевість, де знаходяться електроопори. Також повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали 7-10 чоловік.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків становила близько 700 тисяч гривень.