UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Ахметова закликала владу відмовитися від кривавих методів "зачистки"

Група "Метінвест", що належить найбагатшій людині України, попередила, що "подальші військові операції на території Донбасу призведуть тільки до того, що більшість жителів втратить довіру і повагу до влади".

Група "Метінвест", контрольний пакет акцій якої належить СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, на своєму офіційному сайті опублікувала звернення з останніх подій в Маріуполі.

"Події в Маріуполі ще раз показали, що від бойових зіткнень на території, де живуть і працюють мирні люди, страждає насамперед населення. У місті пролилася кров... Міське життя паралізовано, міське господарство руйнується. Порушена спокійна робота металургійних комбінатів, а це не тільки робота і зарплата для маріупольців, це економічний фундамент Донецької області та всієї України", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті.

"Для підтримки порядку в Маріуполі Група Метінвест спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників металургійних комбінатів. З завтрашнього дня ці дружини приступлять до патрулювання міста та захисту мирних громадян від мародерів і злочинців, які орудують в місті", - підкреслюється в заяві.

Група "Метінвест" також закликає відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних Сил, важкої техніки і озброєння. "Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно покинути місто. Ще не вичерпані всі можливості мирних переговорів. Влада ще може і повинна почути голос жителів Донбасу. Влада повинна забезпечити мир і спокій у містах, щоб люди могли спокійно жити і працювати. Щоб нормальна міська життя була відновлена і люди не боялися виходити на вулиці, йти на роботу, гуляти з дітьми, словом, жити так, як вони звикли і мають право", - підкреслюється в заяві.

"Група "Метінвест" пропонує визнати непоправні помилки, вчинені у Маріуполі та інших містах Донбасу, відвести війська, вступити в діалог з громадянами, терміново прийняти компромісні політичні рішення, спрямовані на зняття соціальної напруженості", - наголошується в заяві.

Заяву підписали генеральний директор групи Метінвест Юрій Риженков, генеральний директор комбінату імені Ілліча Юрій Зінченко, генеральний директор комбінату Азовсталь Енвер Цкітішвілі. !zn

Читайте також:

Міноборони буде просити у НАТО надійне спорядження для антитерору

Міноборони: У Маріуполі під час АТО загинули командир батальйону територіальної оборони і солдатів

Самоназначившийся "мер" Слов'янська пообіцяв більше полонених не брати: "будемо Валити всіх"

МВС продемонстрував зброю російського спецназу, вилучену в ході проведення АТО