UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанію українського бізнесмена піймали на ухиленні від сплати податків на 20 млн грн

Мова може йти про структури пов’язані з бізнесменом Ярославським

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили дві компанії задіяні в схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Повідомляють у БЕБ.

За інформацією Бюро, одне з підприємств напряму належить відомому українському бізнесмену, інше товариство належить йому опосередковано, через пов’язану компанію.

«Службові особи підприємства гірничодобувної промисловості упродовж 2021-2022 років документально відобразили закупівлю газоподібних енергоресурсів у акціонерного товариства. В результаті чого ухилились від сплати податку на майже 20 млн грн. Обидві компанії утворюють єдиний суб’єкт господарювання у розумінні статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції»,- йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ йдеться про компанії Олександра Ярославського.

Читайте також: Дружина Ярославського досі катається на яхті, яку той обіцяв продати для відновлення Харкова

Олександр Ярославський – президент гурту DCH. Група в основному займається інвестиціями та будівництвом. Проте на початку 2018 року компанія купила Дніпровський металургійний завод. Також Ярославський у 2008 році став власником "Української гірничодобувної компанії".

Нагадаємо, Президента бізнес-групи DCH Олександр Ярославський перебуває закордоном після початку розслідування кримінальної справи щодо ДТП, учасником якого він став.