UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комендантська година: що заборонено робити

В цей час не можна виходити на вулицю.

Через військову агресію Росії в Україні введений воєнний стан та тривають бойові дії. Комендантська година введена у багатьох населених пунктах країни. Зокрема, у Києві цими вихідними відбудеться скорочення комендантської години. У КМДА нагадали киянам про заборони, які діють під час комендантської години.

Що не можна робити під час комендантської години

Під час комендантської години заборонено:

«Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право затримати дану особу і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скорочення комендантської години в Києві: як зміниться графік роботи громадського транспорту

У КМДА зазначили, що під час комендантської години у разі потреби може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманого. У випадку, якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу чи (в крайньому випадку) вогнепальну зброю.

Виходити на вулицю під час комендантської години дозволяється лише для того, щоб дійти до найближчого укриття під час повітряної тривоги.

Раніше у Державній службі з надзвичайних ситуацій дали рекомендації українцям, як треба поводити себе під час комендантської години.