UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комендант Майдану оголосив провокаторами активістів, які захопили Мін'юст

У Штабі національного опору, вважають, що "Спільна справа" навмисно захопила адмінбудівлі, щоб ввели НС у країні.

Штаб національного опору називає спланованою провокацією захоплення будівель Міністерства юстиції і Міністерства палива і енергетики. Про це заявив Степан Кубів, коментуючи захоплення активістами "Спільної справи" Олександра Данилюка двох адміністративних будівель - Міненерго та Мін'юсту.

За словами Кубіва, ці провокації було здійснено для легалізації рішення влади про введення надзвичайного стану.

"Це провокації. Ми офіційно відмежовуємось від них (від провокацій - ред.). Я не розумію, як 50 людей можуть взяти приміщення Міністерства юстиції, де є двоє людей - і більше немає охорони. А через кілька хвилин йде звернення міністерши про заклик до надзвичайного стану", - сказав депутат.

За словами Кубіва, опозиція використовує всі можливі заходи для продовження мирних переговорів з владою, "для того, щоб не топити країну у крові".

Як повідомляло раніше джерело ZN.UA, Кабмін у режимі суворої секретності готує документи про введення режиму надзвичайного стану. З подробиць документів джерело повідомило, що режим НС, зокрема, передбачатиме введення обмежень пересування "окремими вулицями Києва". Джерело не уточнило, чи буде даний режим діяти на території тільки Києва, або й інших регіонів України.

Як відомо, раніше міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що не виключає введення надзвичайного стану у зв'язку з тим, що активісти Майдану захопили будівлю Мін'юсту.

У понеділок, 27 січня, прем'єр-міністр Микола Азаров провів засідання Кабміну за зачиненими дверима, на якому заслухав звіт МВС про ситуацію у країні. Після засідання прес-секретар Азарова запевнив, що Кабмін не обговорював введення НС. Раніше перші особи держави, зокрема, президент Віктор Янукович, неодноразово заявляли, що режим НС вводити не будуть. !zn