UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комбат Губаренко: Авдіївський коксохімічний завод — це "Азовсталь" у менших масштабах

Навіть якщо окупанти захоплять його частину, вони зможуть контролювати усі підходи до міста. 

Командир другого механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко розповів, що на північному фланзі авдіївського напрямку тривають бої біля залізниці, російська армія намагається захопити Степове. В інтерв'ю УП він наголосив, що інколи окупантам навіть виходить зайти у село, після чого вони все одно виходять та готуються до наступних атак.  

"Коксохім – це "Азовсталь" у менших масштабах. Якщо росіяни зайдуть на коксохім, вони зможуть просуватися далі піхотою. Технікою – ні, а ось піхотою – так, - пояснив військовий. -  Їхня артилерія вже не зможе працювати по будинках, оскільки там будуть їхні люди, а наша – там і наші теж будуть. Коксохім – найкоротший шлях, яким вони можуть повністю обрізати нам Авдіївку".

За словами військового, навіть якщо окупанти захоплять хоча б частину заводу, вони все одно зможуть контролювати усі підходи до міста. 

"Зараз їхні спроби зайти на завод виглядають так: іде стадо, повертається один баран, решта залишаються під парканом. Користуючись погодними умовами та вогневими засобами, вони намагаються пробити периметр паркану. Працюють авіацією, артилерією, навіть технікою намагалися заїхати. Але на цьому етапі їхні спроби марні", – резюмував він.

Читайте також: Росіяни намагаються оточити Авдіївку та вибити ЗСУ з лівого берега Дніпра – Генштаб

Нагадаємо, в ISW вважають, що завдання росіян - захопити до березня 2024-го Авдіївку та Куп'янськ. Це, сподіваються у Кремлі, допоможе диктатору Владіміру Путіну під час майбутніх президентських виборів.