UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комаровський запропонував платити українцям за щеплення

Лікар вважає найбільш ефективним методом заохочення українців до вакцинації - грошовий стимул.

На сьогодні в Україні понад 40% українців вже мають антитіла до коронавірусу, до того ж вакциновані 10 млн осіб, тому через півроку-рік антитіла будуть у кожного українця. Про це повідомив доктор Євген Комаровський на телеканалі "Україна 24".

"У нас як мінімум 40-45 відсотків населення України, мабуть, уже мають антитіла, плюс вакцинація 10 млн осіб, плюс якщо ми будемо продовжувати вакцинацію, нарешті, точно через півроку-рік прийдемо до того, що у кожного громадянина будуть антитіла. Тому зараз треба не угробити економіку, не угробити дітей без освіти, не втратити те, що є - лікарів, вчителів... треба просто вкладати гроші в допомогу", - зазначив медик.

За даними Комаровського, в Україні найбільше серед щеплених осіб у віці від 20 до 35 років, при цьому вакцинація пенсіонерів йде вкрай слабо. Комаровський вважає, що пенсіонерів слід заохочувати йти на вакцинацію матеріально. Наприклад, виділяючи "винагороду" в розмірі п'яти тисяч гривень, якщо пенсіонер отримає обидві дози вакцини від коронавірусу.

Читайте також: Школи в "жовтій зоні" закриють на карантин

Відзначимо, за даними соцопитування, більше половини українців не планують вакцинуватися найближчим часом. Однак кількість прихильників вакцинації як ефективного способу захисту від ковід можна порівняти з кількістю прихильників «стимулювання імунітету вітамінами».