UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командування окупаційних військ приховує бойові втрати - розвідка

В рядах бойовиків влаштували перевірки, начальника медслужби відправили на атестаційну комісію.

Командування російсько-окупаційних військ приховує факти безповоротних і санітарних втрат у підрозділах корпусу 1 АК, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією розвідників, встановлені факти приховування (заниження) за наказом командувача 1 АК показників бойових втрат, які передають до штабу Центра територіальних військ Південного ВО ЗС РФ.

Наголошується, що проводяться перевірки із зазначених питань, начальника медичної служби 1 АК відправили на атестаційну комісію.

Також в ГУР повідомили, що військовослужбовцям окупаційних військ перенесли виплату "зарплати" з 10 на 25 липня. Командування прийняло таке рішення з метою запобігти вживання алкоголю особовим складом під час перевірок кураторами з РФ.

Раніше повідомлялося, що в 2 АК завищують дані про бойові втрати для отримання грошової компенсації. За інформацією розвідників, дані штабу 2 АК з обліку безповоротних і санітарних втрат мають істотні розбіжності з даними підпорядкованих частин та підрозділів.