UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командування ЗСУ назвало приблизну кількість іранських дронів-камікадзе, які є у ЗС РФ

Доволі багато дронів-камікадзе Росія сконцентрувала на окупованому півдні України.

Збройні сили Росії отримали від 300 до кількох тисяч дронів-камікадзе іранського виробництва, повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Цифри дійсно дуже суперечливі і за різними джерелами їх може бути від 300 до кількох тисяч. Але враховуватимемо, що вони намагаються використовувати їх у певних регіонах, з урахуванням віддаленості", - сказала Гуменюк.

На даний момент окупанти намагаються використовувати дрони-камікадзе для ураження цілей, що знаходяться в межах 1 тис. км. від точки запуску.

"Знаємо, що дронів-камікадзе досить багато сконцентровано на тимчасово окупованих територіях південної частини України, але намагаються і з північних кордонів України атакувати", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Зеленський хоче знати особи усіх причетних до ракетного терору проти України

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що Росія замовила Ірану 2400 БПЛА Shahed-136. Він зазначив, що під час масованих ракетних ударів РФ по нашій території іранські дрони застосовувалися кожні десять хвилин.

Для навчання російських військових використанню іранських дронів-камікадзе Shahed-136 ворог завіз на окуповані території України іранців. Як вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інструкторами є ультраконсерватори з Корпусу вартових Ісламської революції (КСІР).