UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувачу Повітряних сил обрали запобіжний захід у справі Ан-26

Народні депутати і екс-міністр оборони Полторак виступили поручителями.

Печерський районний суд Києва обрав найм'якіший запобіжний захід командувачу Повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову, якому напередодні Держбюро розслідувань оголосило підозру у справі про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом.

«Генерал-полковник Сергій Дроздов їде додому до Вінниці під особисте зобов'язання», - повідомив офіційний представник Повітряних сил Юрій Ігнат на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що перед судом за Дроздова поручилися колишній міністр оборони Степан Полторак і народні депутати Михайло Забродський з «Європейської Солідарності» й Ірина Верещук з «Слуги народу». Також прийшов до суду підтримати Дроздова автогонщик Олексій Мочанов.

 

Відзначимо, що цей же суд обрав максимальні запобіжні заходи керівнику польотів в/ч А4104 Олександру Жуку та командиру частини В'ячеславу Глазунову. Обох взяли під варту на 60 діб без права внесення застави.

Читайте також: Катастрофа Ан-26: Начальника університету усунули з посади

25 вересня під Чугуєвом розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

На борту перебували 27 осіб - сім членів екіпажу і 20 курсантів. Вижив лише один курсант В'ячеслав Золочевський.

Слідство розглядало чотири версії авіакатастрофи, пріоритетною є версія про відмову двигуна. За даними урядової комісії, літак отримав підтвердження на посадку через хвилину після запиту і повідомлення про несправності.

Міністерство оборони відзвітувало про завершення технічного розслідування обставин катастрофи 20 листопада. Матеріали передали до ДБР. Там стверджують, що досудове розслідування перебуває на завершальній стадії.