UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувач ОС розповів, як українські військові готуються дати відсіч агресору

Російські окупанти перед обстрілами прикриваються «живим щитом».

Українські військові готові до нового витка бойових дій на Донбасі, відпрацьовані як оборонна, так і контр-наступальна операції, наголосив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант ЗСУ Олександр Павлюк в інтерв’ю «Українському центру безпеки і співпраці».

«Ми чудово розуміємо те, хто є перед нами. Чудово розуміємо те, як Росія веде війну. Ми  готові до ескалації, готові до нового витка бойових дій. Крім стабілізаційної операції, в нас готова оборонна операція, по можливості проведемо і контр-наступальну операцію. Війська до цього готові», - зазначив командувач ОС.

Павлюк розповів, що російсько-окупаційні війська не обтяжують себе виконанням домовленостей та намагаються постійно провокувати захисників України, аби отримати матеріал для пропагандистських сюжетів, яким лякають українців в окупації.

«Наприклад, брати ситуацію 8 вересня, коли росіяни були близько до кордону, зібрали людей для святкування заходів своїх, відповідних річниць. В цей час почали обстрілювати спочатку свої позиції, а потім позиції наших військ, поставивши гармати за людьми і чекаючи нашу відповідь», - говорить військовий.

Українські військовослужбовці на провокацію не піддались і вогонь у відповідь не відкривали.

Читайте також: США про Bayraktar на Донбасі: ситуацію загострює не Україна

Нагадаємо, 25 жовтня у проросійських пабліках і Telegram-каналах з’явилась інформація, що українські військові  взяли під контроль село Старомар’ївка у сірій зоні. Згодом видання «Цензор.Нет» оприлюднило відео підняття українського прапора над дорожнім вказівником біля в’їзду у село.

Однак штаб ООС спростував цю інформацію, повідомивши, що українські військові зайшли до села з гуманітарною метою, і повернулись на позиції після її досягнення.

Після появи цієї інформації речниця МЗС Марія Захарова звинуватила Україну в «загостренні» ситуації на фронті та порушенні Мінських домовленостей, а також пригрозила новим загостренням на Донбасі.