UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувач ОК "Південь" повідомив, що переходить на іншу посаду

Андрій Ковальчук подякував колегам за спільну службу.

Командувач Оперативного командування "Південь" Андрій Ковальчук повідомив, що тепер займатиметься навчанням  українських офіцерів. Таку заяву він зробив після появи повідомлень у соцмережах про звільнення його з посади.

У своєму зверненні на Facebook він поінформував, що залишається “в єдиній армійській родині”. Ковальчук додав, що у процесі виховання молодих офіцерів буде запроваджувати ті самі принципи та вимоги, які ставив до себе та підлеглих.

“Честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив”, – наголосив Ковальчук. 

Читайте також: Воювати будуть усі. Зараз поки ще є змога обирати, де саме — бойовий медик Михайлова

Також генерал-майор подякував колегам з ОК “Південь” за спільну службу. За його словами, за цей час було звільнено частину Одеської області, острів Зміїний, Миколаївську область та правий берег Дніпра. 

9 квітня народний депутат Олексій Гончаренко повідомив на своєму своєму Tg-каналі, що в Україні звільнили з посад командувачів оперативними угрупованнями Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова. Ковальчук, за даними депутата, буде очолювати військову академію. Командувачем ОК "Південь" призначено полковника Геннадія Шаповала, колишнього комбрига 59-ї ОМПБр.

Нагадаємо, колишню очільницю Медичних сил ЗСУ генерал-майора Тетяну Остащенко звільнили з військової служби за рішенням військово-лікарської комісії у зв'язку зі станом здоров'я.