UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командиру бригади, яка захищала Дебальцеве, присвоїли звання Героя України

Порошенко заявив, що приклад цієї бригади спростовує "панічні" повідомлення про важкий стан українських військ.

Президент України Петро Порошенко присвоїв командира 128-ої Мукачівської гірсько-піхотної бригади полковнику Сергію Шаптале звання "Герой України".

Як йдеться в тексті указу, нагороду присвоєно "за особисту мужність, героїзм і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу".

ЗМІ повідомляли, що 128-а бригада вранці в середу в боями вийшла з оточення в Дебальцевому. Напередодні один з офіцерів цієї бригади, з яким вдалося зв'язатися ZN.UA, розповів, що підрозділ опинився у критичній ситуації і змушений був битися в оточенні в умовах нестачі боєприпасів і відсутності підкріплення.

Президент Петро Порошенко у своїй промові вдень 18 лютого заявив, що війська були відведені "планово" за його наказом. Тоді ж він анонсував нагородження Шаптале.

"І в країні не вдасться розхитати внутрішню стабільність батальйонами "все пропало", батальйонами "все кінець", брехнею про 200 і більше загиблих вчора, брехнею про оточених блокпостах, про українських військових, які нібито знаходяться там без боєприпасів, їжі і води", - сказав він.