UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший командир полку «Азов» назвав умови деблокади Маріуполя

Деблокада можлива.

Засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький поділився власною думкою з приводу можливості деблокади окупованого Маріуполя. Він вважає, що звільнити місто від російських загарбників реально за сукупності певних факторів.

В ефірі «Апостроф TV» Білецький заявив, що якщо українська армія зможе досягти суттєвих успіхів на Донбасі та ослабить ворога, то деблокада Маріуполя стане досяжною метою.

«Деблокада можлива. Звісно, для цього потрібне не лише чиєсь бажання, але і реальний розклад сил. Для цього потрібна достатньо серйозна кількість частин та підрозділів. Я думаю, що зараз питання деблокади напряму прив’язане до битви за Донбас. І якщо ми вистоїмо, то вони втратять можливості не тільки наступати, а й серйозно оборонятися, як це було під Києвом», - прокоментував ситуацію він. 

Раніше про варіанти порятунку Маріуполя висловився командир морпіхів Сергій Волинський. 

Читайте також: Окупанти у Маріуполі під страхом розстрілу змушують цивільних носити білі пов'язки — радник мера

Звернення командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волини до Папи Римського Франциска з проханням врятувати маріупольців, які помирають у підвалах «Азовсталі», стало ще одним зойком волаючого в пустелі. Ще одним свідченням пекла на землі. Детальніше про те, що Папа Римський ризикує опинитися серед втрат України в цій війні, читайте у статті Катерини Щоткіної "Вивести з пекла".