UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командир і кулеметник бойовиків "ЛНР" отримали по вісім років колонії

Вирок жителям Горлівки виніс Лисичанський суд.

© СБУ
© СБУ

Двоє бойовиків терористичного угруповання "ЛНР" отримали тюремні терміни. Обвинувальні вироки мешканцям окупованої Горлівки Донецької області виніс Лисичанський міський суд Луганської області, повідомив пресцентр Служби безпеки України у четвер, 14 травня.

Як встановило слідство, один із засуджених пройшов курс підготовки в тренувальному центрі бойовиків і згодом став командиром відділення так званої "народної міліції" "ЛНР".

Другий бойовик приєднався до угруповання після звільнення з виправної колонії. Як кулеметник він брав участь у бойових діях проти України в Донецькій і Луганській областях.

Суд визнав бойовиків винними в порушенні ч. 1 ст. 258-1 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи організації) і засудив обох до восьми років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Читайте також: Затриманого в Одесі бойовика "ДНР" заарештували з правом звільнення під заставу

Як повідомлялося, у лютому 2019 року суд засудив бойовика угруповання "ДНР" до 9,5 років позбавлення волі. Уродженець Горлівки приєднався до окупантів в 2015 році, займав посаду механіка-водія і брав участь у бойових діях проти української армії, поки його не затримали у березні 2018 року.

У листопаді до восьми років колонії засудили бойовика "ЛНР". Мешканець Дніпра вступив до лав терористів з 2014 році, пройшов курс підготовки в тренувальному таборі в Бєлгороді і протягом майже п'яти років брав участь у бойових діях проти України.