UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командир екіпажу SpaceX виділив $100 тисяч на «швидку» для України

Джаред Айзекман нещодавно побував на орбіті та успішно повернувся додому.

Командир екіпажу SpaceX Inspiration4 Джаред Айзекман пожертвував 100 тисяч доларів на придбання машини швидкої допомоги для українських лікарів. Про це у своєму Telegram повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Командир екіпажу SpaceX Inspiration4 Джаред Айзекман пожертвував $100 000 через UNITED24 на машину швидкої медичної допомоги для українських лікарів. Американський пілот військових реактивних літаків підтримав збір свого друга – амбасадора UNITED24 астронавта Скотта Келлі», – написав Михайло Федоров.

Читайте також: Данилко пожертвує всю суму від продажу легендарного авто на будівництво центру реабілітації та протезування

Нагадаємо, нещодавно Команда першої цивільної місії SpaceX Inspiration4 під керівництвом астронавта Джареда Айзекмана побувала на навколоземній орбіті. SpaceX запустила екіпаж на пілотованому кораблі Crew Dragon вночі 16 вересня. Команда з чотирьох осіб провела на висоті 575 кілометрів над Землею майже три дні. Пізніше вони показали відео, як вони вперше відчинили ілюмінатор і як виглядає з нього Земля.

Михайло Федоров у своєму дописі привітав екіпаж та Джареда Айзекмана з успішним виконанням місії та поверненням додому.