UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командир батальйону "Донбас" не виключає, що бої затягнуться на кілька місяців

Україні необхідно переформатувати армію, вважає командир батальйону "Донбас". За його словами, потрібні добровольці, які будуть допомагати, як на передовій, так і в інформаційній війні.

Бойові дії на Сході України можуть затягнутися щонайменше на кілька місяців, а то й на багато років. Про це у п'ятницю, 30 травня, в ефірі "Громадського ТБ" заявив командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Я думаю, що це затягнеться на багато місяців, а взагалі сама проблема на багато років. Тому що там вже пішла ланцюгова реакція, туди полізли люди з Кавказу... Звичайно, маса у нас попереду розчарувань. Це затягнеться як мінімум на кілька місяців", - сказав пан Семенченко.

При цьому він поінформував, що сьогодні у Луганській і Донецькій областях є табори підготовки найманців, у кожному по 300-400 осіб. "Зараз замінюють нерішучих рішучими. Суто найманці, суто Чечня №2 починається. Як тільки почнуться жертви серед чеченців, почнеться кровна помста. Тобто ми ще побачимо і ціни за голови, і викрадені родини, і рівень звірств, та інше", - припустив він.

ТАКОЖ: Командир батальйону "Донбас" закликав Майдан включатися в боротьбу з терористами

У даний момент Україні, вважає командир "Донбасу", потрібно переформатувати армію, зробити більш чітким зв'язок підрозділів і командування. "Нам потрібні добровольці, які допоможуть нам як на передовій, так і в інформаційній війні. Якщо вони не готові зараз залишити свої сім'ї, то нехай хоч будуть небайдужими", - заявив він.

"Потрібно до кінця очистити цю гниль", - підсумував Семенченко.

Нагадаємо, 30 травня виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що антитерористична операція не буде завершена, поки на Сході України не буде відновлено мир і стабільність. !zn

Читайте також:

Україна може повернути всіх своїх миротворців для участі в АТО

У Міноборони запевнили, що призовників 2014 року не будуть направляти в зону АТО

АТО буде продовжуватися до повної нормалізації ситуації в східних регіонах