UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього військовослужбовця ЗСУ засудили до 14 років ув’язнення за держзраду

Чоловік у 2014 році перейшов на бік росіян, а тепер прийшов з ними як окупант.

Колишнього військовослужбовця ЗСУ, який тепер повернувся в Україну з армією окупантів і потрапив до полону, засудили 14 років ув’язнення. Про це 27 квітня повідомили у Telegram-каналі Офісу Генерального прокурора України.

“Судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил РФ (ст. 408, ст. 111 КК України). Судом призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років”, – повідомили в Офісі Генпрокурора.

Колишній український військовослужбовець у 2014 році зрадив присязі, відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини із Кримського півострова та вступив на службу до Збройних сил держави-агресора. 25 лютого 2022 року він повернувся на територію України у складі окупаційних військ, які увійшли до Нової Каховки Херсонської області.

Згодом він та ще двоє колишніх українських військових потрапили в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, який зазнав поразки в бою з українськими десантниками у Миколаївській області.

Щодо інших двох зрадників також згодом будуть винесені вироки, одну з цих справ вже почали розглядати у суді.

Читайте також: Держзрада: жителя Луганщини осудили на 8 років за передачу Росії "секретних" даних про ракетні розробки

Нагадаємо, "Укроборонпром" серед своїх працівників виявив імовірних корегувальників вогню по бронетанкових підприємствах концерну. Ними виявилися провідний інженер та колишній співробітник, наразі вони затримані Службою Безпеки України.