UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього начальника міліції Маріуполя заочно засудили до 11 років

Олег Моргун переїхав до окупованого бойовиками Новоазовська.

Приазовський райсуд Запорізької області заочно засудив колишнього в.о. начальника маріупольського міськвідділу ГУ МВС України в Донецькій області Олега Моргуна до 11 років позбавлення волі за перехід на бік "ДНР", повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що під час судових слухань доведено, що 18 травня 2014 року в.о. начальника маріупольської міліції Моргун взяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації "ДНР" Кузьменко та Борисов. Конференція відбулася у захопленій будівлі маріупольської групи Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

"Участь керівника міськвідділу міліції у прес-конференції висвітлювалася у засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію і підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що після звільнення у 2014 році з органів МВС у зв'язку з виходом на пенсію, колишній керівник переїхав до окупованого бойовиками Новоазовська.

"Перебуваючи там Олег Моргун став членом терористичної організації "ДНР", а в березні 2015 року навіть очолив незаконний орган влади - адміністрацію Новоазовського району", - зазначили в прокуратурі.

Колишній міліціонер не з'являвся на допити і продовжував перебувати на непідконтрольній території Донецької області, у зв'язку з чим відносно нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування. У травні 2015 року до суду направили обвинувальний акт для заочного засудження Моргуна.

Згідно з вироком суду, екс-міліціонер заочно визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України, та засуджений до 11 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що "міністру фінансів ДНР" Катерині Матющенко оголошено підозру у фінансуванні тероризму та вчиненні дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Правоохоронці встановили, що 38-річна уродженка Донецька добровільно вступила в ряди терористів і зайняла посаду "міністра фінансів ДНР" у листопаді 2014 року.