UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнє керівництво Шацького парку заробляло на вирубці лісу, ДБР проводить розслідування

Завдано збитків на понад 16 млн грн.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім директорам Шацького національного природного парку.

Колишні співробітники національного парку в різні проміжки часу допустили на території незаконну вирубку лісу на загальну суму понад 16 млн грн, повідомляє пресслужба ДБР.

"Встановлено, що посадові особи нацпарку підписали лісорубні квитки без встановлених лімітів і не перевіривши наявність спеціальних дозволів. Через це державі завдано збитків на загальну суму 16 млн 851 тис. Грн. Водночас в ході розслідування, збитки були відшкодовані", - йдеться в повідомленні відомства.

Фото з сайту ГБР

Колишньому директору, який заподіяв шкоду на більш ніж на 7 млн 345 млн грн, і іншому чиновнику, який заподіяв шкоду на понад 9 млн 505 млн грн, повідомили про підозру за статтею службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також: Шахраї отримали $500 тисяч за "закриття" кримінальної справи

Санкція пред'явленої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Фото з сайту ГБР

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура, а оперативне супроводження УСР у Волинській області ДСР НПУ України.

Раніше повідомлялося, що колишній агроном одного з підрозділів Національної академії аграрних наук України повідомили про підозру у привласненні майна в особливо великих розмірах.

Згідно з матеріалами слідства агроном-ентомолог отримав в 2018 році мінеральні добрива на загальну вартість понад 1,9 млн грн, але у своїй діяльності та в роботі підприємства їх ніяк не використав. З'ясувалося, що майно було просто привласнено.

Також повідомлялося, що заступнику голови однієї з райдержадміністрацій Дніпропетровської області повідомили про підозру у привласненні 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

Голова РДА вплинув на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.