UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній гендиректор завдав підприємству збитків на 20 млн грн

Прокуратура Сумської області проводить розслідування.

Правоохоронці Сумської області повідомили про підозру колишньому генеральному директору акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" за фактом невиконання рішення суду та зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє прокуратура Сумської області на відомчому сайті.

"За даними слідства, генеральний директор, зловживаючи повноваженнями, за попередньою змовою з приватним виконавцем допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеного особи нежитлового приміщення готелю, що належала об'єднанню", - йдеться в повідомленні.

Попри наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за готель в сумі 19,5 млн грн було виплачено тільки 52 тис. грн в якості стягнення заборгованості по виплаті заробітної плати одному працівникові суспільства.

В результаті злочинних дій іншим стягувачам заборгованості завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 20 млн грн.

Читайте також: Колишнє керівництво Шацького парку заробляло на вирубці лісу, ДБР проводить розслідування

"Також повідомляється про підозру приватному виконавцю, яка за заявою про примусове виконання рішення суду про стягнення заборгованості тільки одного працівника товариства, ігноруючи інших стягувачів, в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження, тому незаконно зняла арешт з нежитлового приміщення готелю, що стало підставою для його реалізації (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 382, ч. 3 ст. 362 КК України) ", - повідомляють правоохоронці.

Досудове слідство здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Нацполіціі в Сумській області при оперативному супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі керівника підприємства підозрюють в незаконному видобутку граніту.

Вартість незаконного видобутку понад 1 млрд грн, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Голові правління одного з акціонерних товариств міста повідомили про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Також повідомлялося, що заступнику голови однієї з райдержадміністрацій Дніпропетровської області повідомили про підозру у привласненні 4,3 млн грн під час проведення інвентаризації земель району.

Голова РДА вплинув на членів тендерного комітету для перемоги в закупівлі підконтрольного підприємства.