UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній чиновник проведе понад дев'ять років за гратами через хабар

Чиновник працював в Держгеокадастрі Луганській області.

Колишнього чиновника Держгеокадастру Луганській області засудили до 9,5 років в'язниці за отримання 500 тисяч гривень хабара.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора на відомчому сайті.

"Суд визнав винним колишнього виконуючого обов'язки начальника Головного управління Госгеокадастра в Луганській області в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України)", йдеться в повідомленні.

Колишньому чиновнику призначили покарання у вигляді 9 років і 6 місяців позбавлення волі з забороною обіймати керівні посади строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Прокурори під час судового процесу довели, що в червні 2017 року службовець отримав 500 тисяч гривень неправомірної вигоди за видачу наказів на розробку проектно-технічної документації щодо відведення у власність земельних ділянок загальною площею понад 200 га.

Читайте також: У Києві на хабарі в $10 тисяч затримали старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ УГРО Нацполіціі

Після проголошення вироку обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Раніше правоохоронці затримали під час отримання хабара першого заступника директора і радника директора Національного агентства з акредитації, повідомляє ГБР.

"У ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання першим заступником Нацагентства неправомірної вигоди в сумі $2500 від представника комерційної структури в сфері транспортних перевезень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що для одержання неправомірної вигоди керівник залучив в якості посередника радника директора Нацагентства.