UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишніх членів наглядової ради "Оранти" оголосили у міжнародний розшук

Оголошених у розшук осіб звинувачують у розкраданні майна "Оранти" на суму більше 10 млн доларів.

Екс-голова спостережної ради Національної акціонерної страхової компанії "Оранта" Олег Спілка та колишній член наглядової ради Олександр Тимінський оголошені Інтерполом в міжнародний розшук за запитом української сторони, повідомляє "Економічна правда" з посиланням на інформацію юридичної фірми "Ілляшев та Партнери".

Наголошується, що вказані особи звинувачуються у розкраданні майна "Оранти" на суму більше 10 млн доларів.

Відповідно матеріалів кримінальної справи, у 2008 році підозрювані організували передачу прав на товарні знаки НАСК "Оранта" підконтрольної їм фірмі.

"Ціна угоди становила 6 млн гривень. Через два місяці ті ж товарні знаки були передані назад "Оранті" в оренду терміном на п'ять років, за що страхова компанія заплатила понад 65 млн грн", – стверджують в юридичній фірмі.

Крім цього, у 2009 році за аналогічною схемою було проведено виведення коштів ід час продажу і зворотної покупки НАСК "Оранта" частки в статутному капіталі ТОВ "Гарант-Асістанс", в результаті яких компанії було нанесені збитків у 16 млн грн.

Екс-членам наглядової ради "Оранти" висунули підозру у ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" є однією з найбільших страхових компаній України і є правонаступницею створеного у 1921 році "Укрдержстраху".

За інформацією ЗМІ, Олег Спілка, який очолював наглядову раду "Оранти" з 2008 року, був звільнений у грудні 2014 року.