UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коли в Україні запрацює реєстр спортивних споруд і що це дасть людям

Вже з 1 травня цей ресурс має перейти у промислову експлуатацію.

Уряд схвалив Постанову про електронний реєстр спортивних споруд, і вже з 1 травня 2024 року цей ресурс має перейти у промислову експлуатацію. Про це повідомляє сайт Міністерства молоді та спорту України.

Постанова, зокрема визначає, що комунальні підприємства мають до кінця року внести спортивні споруди до Реєстру.

За допомогою електронного реєстру люди зможуть легко знайти інформацію про спортивні обʼєкти.

Читайте також: Військова адміністрація Дніпра і НОК узгодили правила проведення спортивних змагань під час війни

Наразі реєстр працює в режимі дослідної експлуатації. Його можна переглянути за посиланням https://sportsporudy.mms.gov.ua/.

Включення до Реєстру спортивних споруд, що не перебувають у державній або комунальній власності, здійснюватиметься на добровільній основі 

Реєстр має забезпечити автоматизоване ведення обліку спортивних споруд, створити електронну базу спортивної інфраструктури міжнародного зразка, що в свою чергу сприятиме проведенню офіційних спортивних змагань різного рівня, а також надати громадянам інформацію про наявність спортивних споруд за місцем проживання, у місцях масового відпочинку, що повинні бути легкодоступними для різних верств населення, зокрема для осіб з інвалідністю.

Раніше повідомлялося, що Міністерство молоді та спорту та Міністерство внутрішніх справ України розробили заходи безпеки, які дозволять глядачам повернутися на трибуни.