UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коли світ ігнорує «монстрів», ті вважають, що світ має адаптуватися під них – Зеленський

Попри зусилля Росії знищити Україну, наша країна захищатиметься.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що нинішнього нападу Росії можна було б уникнути, якби росіяни боролися з власним злочинним режимом, а світ не заплющував очі на його зростання.

«Росія виправдовується і заперечує. Намагається перекласти відповідальність, бреше – про вбивства в Бучі, про Краматорськ, про будь-яке наше зруйноване місто, спалене село. Це боягузтво», - наголосив він, звертаючись до українців за підсумками 46-ї доби війни.

На думку Зеленського, невміння робити висновки і визнавати власні помилки перетворює боягуза на «монстра». А коли весь світ це ігнорує, «монстр» вирішує, що саме світ має адаптуватися під нього.

Та Україні під силу змінити це, вважає він. Оборона, дипломатія, економіка, інформаційне протистояння, юридична відповідальність – на всіх напрямках є алгоритми дій.

«Попри усі зусилля Росії знищити нас, ми захищаємось. Відповідаємо на удари. Розвиваємо наші зв'язки з партнерами. Отримуємо допомогу. Забезпечуємо максимальну увагу світу до наших потреб. Впливаємо на глобальну дискусію. Пропонуємо та просуваємо нові санкції проти Росії», - додав Зеленський.