UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Коли біль проривається крізь кригу»: фігуристи з Харкова виступили на чемпіонаті світу

Олександрі Назаровій і Максиму Нікітіну аплодували стоячи.

Українські фігуристи Олександра Назарова і Максим Нікітін виступили на Чемпіонаті світу з фігурного катання, посівши 16 місце. З рідного Харкова, який жорстоко обстрілюють російські військові, фігуристи тікали без костюмів, тож виступали тренувальних.

Музичним супроводом номеру стали пісня Джамали «1944» та народна «Ой у лузі червона калина» у виконанні вокалісту «Бумбокс» Андрія Хливнюка.

Після виступу Назарова і Нікітін не змогли стримати сліз. Номер українців зал зустрів оплесками, стоячи. Багато людей тримали плакати зі словами підтримки Україні.

Виступ українців з 2:58:07 хвилини.

«Навіть, якщо ви ніколи не любили фігурне катання, подивіться! Бо це історія не про місця, медалі чи спортивне прагнення проявити себе якнайкраще, а пронизливий крик про наше бажання бути... Коли біль проривається крізь кригу, коли весь світ аплодує стоячи, коли ти не можеш рівно дихати від лиха, що сиплеться на нас бомбами, ракетами і «градами», коли на льоду не спортсмени чи артисти, а люди, які розказують історію страждань та боротьби своєї країни у реальному часі, коли сльози не спинити», - написала у Facebook  журналістка Лєна Токова, яка оприлюднила відео виступу.