UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колаборанти в «Укроборонпромі» - коригувальників вогню передали СБУ

Держзрадники повідомляли російським окупантам координати заводу, а потім корегували вогонь.

«Укроборонпром» серед своїх працівників виявив імовірних корегувальників вогню по бронетанкових підприємствах концерну — ними виявилися провідний інженер та колишній співробітник, наразі вони затримані Службою Безпеки України, повідомляє пресслужба державного концерну.

Державних зрадників виявила служба безпеки «Укроборонпрому». Один з них, до затримання, працював провідним інженером одного із заводів концерну. Колаборант інформував ворога про наслідки ракетного обстрілу підприємства у РФ.

Другим зрадником, виявився колишній працівник іншого заводу. Він надсилав координати для завдання росіянами ракетних ударів по заводу, а також корегував вогонь після їх нанесення.

«Укроборонпром в ініціативному порядку звернувся до Служби безпеки України з проханням розслідувати справи з підриву обороноздатності України. Концерн взаємодіє та максимально сприяє правоохоронним органам України у встановленні та притягненні до відповідальності осіб, які працюють на державу-агресора», – заявив заступник гендиректора з безпеки ДК «Укроборонпром» Роман Забарчук.

Російські окупанти продовжують цілеспрямовано знищувати інфраструктуру України. Першочерговою мішенню є об'єкти військової інфраструктури, а також транспортної системи. Так в Луганській області, ворог обстріляв нафтопереробний завод.

Також, аби сповільнити потік військової допомоги від західних партнерів, війська РФ концентрують удари по залізничних вузлах.