UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колаборанти назвали нову дату псевдореферендумів у Запорізькій та Херсонській областях

При цьому вони очікують на 80% явки.

Псевдореферендуми про входження окупованих районів Запорізької та Херсонської областей до складу РФ перенесли на 4 листопада – День народної єдності в Росії. Це підтвердили місцеві гауляйтери.

"Нам чим раніше, тим краще. Ми завжди вітаємо, і якщо є ініціатива керівництва великого партійного проекту, то ми підтримаємо цю ініціативу і зробимо все у кращому вигляді, проведемо 4 листопада", – сказала в інтерв'ю "Известиям" так званий голова військово- громадянської адміністрації області Євгеній Балицький, передає російське пропагандистське видання Тасс.

Читайте також: У Зеленського порадили Путіну змінити сценаристів — ідея «референдумів» так само провальна, як і попередні

На цю дату готується і Херсонська область, повідомив Тасс тамтешній гауляйтер, так званий заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов. При цьому він заявив, що очікує на явку на рівні 80%.

Нагадаємо, раніше проведення так званого "референдуму" планували на 11 вересня, але кілька днів тому Стремоусов заявляв про призупинення підготовки, сказавши: "Через всі ті події, які відбулися зараз, я думаю, що поки ми зробимо паузу", – маючи на увазі, мабуть, активний контрнаступ ЗСУ в Херсонській області.

Читайте також: «Референдуми» загальмували: Росії не вдасться швидко анексувати захоплені території – ISW

Нагадаємо, агітаційні білборди з текстом "Росія тут назавжди!" встановлені на захоплених Росією українських землях. "Узаконити" порушення міжнародного права Москва має намір через проведення референдуму. Спочатку планували, що "референдуми" на всіх окупованих українських територіях відбудуться в середині липня. Потім – у середині серпня. Пізніше заговорили про символічну дату 11 вересня, коли у Росії відбудеться Єдиний день голосування. На зміни цих планів впливало те, що росіяни не взяли під свій повний контроль ні Донецьку, ні Луганську, а контратаки ЗСУ на південному фронті створюють загрозу втрати контролю Росії над Херсоном. Детальніше про це читайте у статті Володимира Кравченка "У Путіна проблеми з "референдумами": які плани Кремля зриває Україна ".