UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колаборанти активно тікають з ОРДЛО, аби не брати участь у "виборах" - розвідка

Окупанти Донбасу намагаються забезпечити "високу явку" за рахунок бюджетників і пенсіонерів.

Мешканці тимчасово окупованих підконтрольними Росії терористичними угрупованнями "Л-ДНР" районів Донецької і Луганської областей під будь-яким приводом намагаються ухилитись від участі у так званих "виборах", ініційованих окупантами, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У містах і густонаселених районах… зростає кількість громадян, які побоюються активізації бойових дій і не бажають заплямувати себе участю у черговому "виборчому процесі", нав'язаному окупантами", - розповідають розвідники.

Так, від початку місяця зросла кількість виїзду місцевих жителів з ОРДЛО для подальшого проживання на підконтрольній Україні території. Серед виїжджаючих є й причетні до діяльності російського окупаційного режиму.

Водночас командування окупантів вимагає за будь-яку ціну забезпечити "високу явку" на так званих "виборах" 11 листопада. До відома керівників бюджетних установ доведено вказівку про персональну відповідальність за забезпечення присутності великої кількості "виборців". А співробітники "соцслужб" поширюють інформацію про можливість позбавлення пенсії у разі неявки на "виборчі дільниці".

Як повідомлялося, "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Після вбивства наприкінці серпня ватажка бандформування Олександра Захарченка, тимчасово виконуючим обов'язки став "голова народної ради ДНР" Денис Пушилін. Цього ж дня "народна рада ЛНР" призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків. А президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що місцеві вибори тут можуть відбутися лише після деокупації регіону.

У Європейському Союзі та Сполучених Штатах Америки нагадали про те, що проведення "виборів" на окупованій території грубо суперечить зобов'язанням Росії у межах Мінських домовленостей.