UA / RU
Підтримати ZN.ua

Князєв розповів, скільки іноземних вболівальників звернулися до поліції

Під час проведення фінальних матчів УЄФА Україну відвідали майже 25 тисяч гостей та вболівальників.

За час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА в Києві до поліції надійшло 71 звернення від іноземних уболівальників, з них 20 мають ознаки кримінального правопорушення. Як повідомляє Департамент комунікації Нацполіції, також до правоохоронних органів надійшло чотири повідомлення про мінування об'єктів столичної інфраструктури.

У поліції зазначили, що за всіма цими фактами проводяться дії, передбачені законодавством України. Також патрульні поліцейські затримали зловмисників, які пограбували іноземку на Хрещатику.

Загалом матч Ліги чемпіонів у Києві відбувся без серйозних порушень. Поліція забезпечила правопорядок й під час відльоту вболівальників. За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, під час проведення фінальних матчів УЄФА Україну відвідали майже 25 тисяч гостей та вболівальників. Сам фінал ЛЧ між командами "Реал" і "Ліверпуль" відвідали 53,5 тисяч вболівальників. Публічну безпеку забезпечували майже 10 тисяч правоохоронців.

За словами Князєва, члени команд "Реал" і "Ліверпуль", а також їхні офіційні делегації та частина вболівальників вже покинули територію України через аеропорт "Бориспіль". Від'їзд інших вболівальників планується найближчим часом.

Читайте також: Британські вболівальники залишили після себе у київському парку Шевченка гори сміття

У суботу, 26 травня, в Києві на стадіоні НСК "Олімпійський" відбувся вирішальний матч Ліги чемпіонів, в якому зустрілися мадридський "Реал" і англійський "Ліверпуль". Мадридський клуб здобув перемогу з рахунком – 3:1, а головним героєм зустрічі став Гарет Бейл, який оформив дубль у другій половині поєдинку.